Artiklar

Cannabis minskar migränsmärtor

9 mar, 2021 | Funktionsmedicin

Mindre allvarlig migrän och huvudvärk med Cannabis använd i hemmet

dreamstime_m_16980289.JPG

Användningen av Cannabis för att minska huvudvärk och migrän ökar och det finns vissa indikationer på att det fungerar effektivt. I en studie såg man att personer som använde Cannabis i sina egna hem, och rapporterade huvudvärk och migrän i en speciell app, hade hälften så allvarliga huvudvärk– och migränattacker än när de inte använde Cannabis. Mer än 1 300 personer deltog i underökningen. Det var ingen skillnad i effekten mellan varianter som innehöll mer eller mindre av de mest studerade cannabinoiderna, tetrahydrocannabinol (THC) och cannabidiol (CBD). Koncentrat av cannabis, t.ex. cannabisolja, var mer effektivt än cannabisblomma.

Enligt forskarna är fördelen med appen att personer kan registrera symtom och användning av Cannibis i realtid, istället för att försöka komma ihåg i efterhand, som många andra studier är utförda. Dock är även denna studie en observationsstudie. En av nackdelarna med behandlingen är, enligt forskarna, att patienterna utvecklar en tolerans mot Cannabis och behöver högre doser allt eftersom.    

Källa: The Journal of Pain, november 2019

https://www.sciencedaily.com/releases/2019/11/191125100353.htm

Fler artiklar på samma tema:

Ubiquinol Q10 – stor potential att skydda hjärta och kärl

Ubiquinol Q10 – stor potential att skydda hjärta och kärl

Q10 har potential att förbättra livskvaliteten och till och med minska dödligheten vid hjärt-kärlsjukdom. Forskningen kring koenzym Q10 och hjärt-kärlsjukdom går framåt. Stora och viktiga områden berörs, som högt blodtryck, kranskärlssjukdom och hjärtsvikt. Q10 har...