Artiklar
Socker ökade biologisk ålder trots nyttig kost
Tillsatt socker i kosten verkar öka vår biologiska ålder även om vi äter nyttigt i övrigt. Det visar en ny studie där man har undersökt sambandet mellan kostvanor och biologisk ålder hos 342 medelålders kvinnor. Enligt resultaten kunde en näringstät...
Välj bort charkuterierna med nitrit
Konserveringsmedlet som kan ge ökad cancerrisk Bacon och andra charkprodukter brukar innehålla nitrit, ett konserveringsmedel som reagerar med så kallade aminer som det finns gott om i animaliska livsmedel, framför allt i charkuterier. Då bildas nitrosaminer som anses...
Kan fruktos ligga bakom alzheimer?
Vid regelbundet intag av mycket fruktos kan risken för plack i hjärnan öka.
Kostförändringar kan hjälpa kvinnor i klimakteriet
Förbättrad tarmhälsa och hälsosam kost lindrade besvär och gav bättre hälsomarkörer.
Sötningsmedel påverkar tarmfloran – stör sockertoleransen
Orsakar förändringar i bakterieflorans sammansättning
Västerländsk kost ökar förekomst av elaka bakterier ‒ kan bidra till tarmcancer
Kolibaktin-tillverkande tarmbakterier misstänks bidra till cancerutvecklingen
Minskat matintag ledde till föryngring av brässen
Forskare såg föryngrande resultat av brässen vid 14 procent mindre energi till deltagarna
Mjölk kan förvärra autoimmun reaktion hos patienter med MS
Forskare vet sedan tidigare att mjölkprotein kan utlösa autoimmuna reaktioner
Kakaoextrakt minskade risken att dö i hjärt-kärlsjukdom
Kakao innehåller flavonoider som anses ha goda effekter på hälsan
Tillskott med karotenoider förbättrar mörkerseende
Studie visade effekt av tillskott med ämnena zeaxantin och lutein
Modifierad Atkins-diet möjlig behandling av hjärntumör
Det är lovande eftersom cancerceller i hjärnan behöver glukos för att växa och dela sig.
Saltberikad kost minskade tumörer hos möss
Mössen som fick salt hade fler bakterier av släktet Bifidobacterium