Artiklar
Avokado motverkar bukfetma hos kvinnor
Avokado har högt innehåll av kostfiber och enkelomättade fettsyror som motverkar bukfetma hos kvinnor
Höga nivåer av omega-3-fettsyror i blodet minskar risken att dö i förtid
Grönländska inuiter har nästan ingen förekomst av hjärt-kärlsjukdom
Bättre metabol hälsa med periodisk fasta
Ett tidsbegränsat ätfönster kan förbättra blodsockernivåer och glukostolerans
Barn som äter vegansk kost har lägre nivåer av viktiga näringsämnen i blodet
Barnen hade låga nivåer av A-vitamin och deras D-vitaminnivåer var på gränsen till för låga
Ketogen kost förbättrar T-cellsimmunitet
Förbättrar immunförsvarets kapacitet att försvara oss mot exempelvis virus
Skillnad mellan processat och icke-processat kött
Högre intag av processat kött kunde kopplas till en högre risk för ökad dödlighet
Lever och kött bra näringskällor för barn i södra Asien
Asiatiska barnen äter sällan animaliska livsmedel, som är väldigt näringstäta
Sackaros och glukos påverkar mättnadskänslan olika
Lägre nivåer av ämnen som styr mättnadskänslan från dryck med sackaros.
Brist på omega-3 i fosterstadiet kan leda till problem med minnet
Omega-3-fettsyrorna är viktiga för bildningen av nervceller och utvecklingen av nervsystemet.
Ämne i kålväxter minskar fettlever
Indol kan motverka icke-alkoholrelaterad fettlever.
Nitrat från grönsaker bra för hjärtat
Kvinnor som rapporterade ett högt intag av nitrater från från grönsaker hade mindre risk för hjärtkärlkomplikationer
Barn med vitamin B12-brist har kognitiva svårigheter
Bristen saktar ner utvecklingen av hjärnan hos små barn