Artiklar
Överkonsumtion av oxalater
Stor konsumtion av oxalater, en stundande hälsokris
Fettförbränning och ketoner
Ketos är inget onormalt – bara ovanligt i en sockersjuk befolkning!
Flavonoider kan minska risk för sjukdom
Flavonoidrik kost minskar risken för cancer och hjärt- och kärlsjukdom
Choklad innehåller höga nivåer av oxalater
Oxalater i mörk choklad kan orsaka diverse hälsoproblem
Rött kött inte någon allvarlig riskfaktor, enligt studie
Studier har undersökt eventuellt samband mellan rött kött och ökad risk för sjukdom.
Broccoli, probiotika och tjocktarmscancer
Broccoli och viss typ av probiotika skyddar mot tjocktarmscancer.
Ost som främjar hälsan
Ost är ett viktigt inslag i kosten världen över, men är det hälsosamt eller inte?
Ibland är lågkolhydratkost bättre än Paleokost
Paleokost är per definition ingen kosthållning med fast fördelning mellan kolhydrater, fetter och proteiner.
Övervikt orsak till 4 procent av cancer i världen
En undersökning av American Cancer Society visar att cancerfall orsakade av övervikt varierade från 1 procent i låginkomstländer till 8 procent i vissa höginkomstländer.
Intag av fettsyror påverkar astmasymtom
Ett högt intag av den typ av omega 3 som finns i fisk kan minska risken för astma och astmaliknande symtom hos barn.
Oxalater kan orsaka hälsoproblem
Oxalsyran kan nå alla kroppens celler och lämna kristallavlagringar i kroppen. Hos vissa personer kan detta orsaka allvarliga sjuksomstillstånd.
Candida påverkar hjärnan och minnet
Candida albicans kan orsaka inflammation i hjärnan genom skapandet av granulom som liknar de plack man finner hos patienter med alzheimer.